Cartea de bucate pentru un cardiac

Cardiologul m-a sfatuit ca ar fi adecvat să evit mâncarea sarata, grasă (jumările, slănina, mezelurile grase, untul, smântâna, branza grasa si/sau sarata, muraturile, măslinele), alimente cu continut crescut de colesterol (gălbenușul de ou, maioneza, carnea de porc, pielea pasarilor, icrele), alcoolul consumat in exces, dulciurile, pastele făinoase, cartofii.
Legat de "sarea in bucate", am aflat ca săruri de sodiu există in praful de copt, în toate preparatele industrializate, în prafuri confecționate ca "baze de mâncare", adaosuri de pudră de legume, in amestecuri de condimente utilizate la friptură, grătar, mici, pește...
Ce mancam inainte: smantana, unt, maioneza, tort si prajituri, muraturi, sare, ciorbă de burtă, de porc sau de perișoare, dreasa cu smântână, sarmale grase, cu jumări sau afumătură si smantana, rântașul și prăjelile
Cu ce am inlocuit: iaurt, smantana in loc de unt, maioneza light, fructe si compot usor indulcit, salate crude, ierburile parfumate, proaspete sau uscate, supe și ciorbe de zarzavat, ostropel de pui, gatitul prin fierbere/frigere.